Fie

Alla inlägg under januari 2011

Av sofie andersson - 5 januari 2011 23:23

Var gravid

Födde en dotter

Blev mamma

Köpte en lägenhet

Renoverade lägenheten

Flyttade igen

Inga nya killar på listan :P

Var i London

Fick en ny katt

Hade mitt längsta riduppehåll någonsin

Hur gick det med nyårslöftena från förra året?

Gå ner i vikt – gick upp 20 kg under graviditeten, nästan nere på min normal vikt igen

Börja träna 2 dagar i veckan – Gjorde jag inte

Kvala 1,40 – Nej, kunde inte tävla under graviditeten

Skaffa en till häst – Hittade en men upptäckte att jag var gravid så köpte henne inte

Med andra ord klarade jag inte ett enda nyårslöfte men det gör ingenting för det berodde på att jag var gravid med och sedan födde Meija så det var värt det.

Nyårslöften för 2011

Bli världens bästa mamma

Komma ut och tävla igen

Skaffa en ny katt

Renovera klart lägenheten

Av sofie andersson - 5 januari 2011 21:09

Är fortfarande fruktansvärt trött men känns inte som om jag ska svimma varje gång jag ska göra något av trötthet i varje fall. Sov hemma hos mamma och pappa i natt så mamma matade Meija i morse vilket gjorde att jag fick sova till ca 8.30 väldigt lyxigt =) Sen blev det mys morgon med Meija. Vid strax innan tolv åkte jag och pappa till stallet och lunchfodrade, mockade och fixade mat. På vägen hem hade en farbror kört av vägen så det va bara ut på åkern och putta bil, vi fick upp den iaf men va halv mysigt att stå nere i en halv meter snö :P Efter lite lunch och mys med Meija åkte jag tillbaka till stallet och red ut Dandy en sväng. Han kändes jätte fin. Pigg, frammåt och inte det minsta oren. Kanske, kanske kommer han bli bra igen man kan hoppas i varje fall. Mamma ska rida i morgon så vi får se hur hon tycker att han känns. Nu blir det till att plugga. Kommer vara tufft de kommande två veckorna med massa plugg men sen tar jag en termins studieuppehåll så då får jag lite lugn och ro. Bestämde mig för att jag ville ha lite mer tid med Meija och hästen så tar skolledigt minst en termin kanske två lite beroende på. Skulle vara skönt om jag inte behövde plugga när jag är mammaledig, men vi får se. Kan hända att jag blir rastlös och vill börja igen. Just nu känns det iaf rätt att göra så här.

Av sofie andersson - 4 januari 2011 22:11

Känner att jag behöver sova. Har inte sovit en hel natt och inte mer en max två timmar i sträck sen natten till nyårsafton. Är egentligen inte så lång tid men handlar ändå om fem nätter. Meija har fått en jätte envis förkylning så hon har svårt att andas och dessutom hostar hon. Ger henne näsdroppar och har fått hostmedicin utskrivet men det hjälper inte, i dag har hon dessutom blivitm ännu sämre och fått lite feber. Hon hostar så hon vaknar och tappar nappen minst en gång i timmen hela natten ibland var femte minut. Hon somnar visserligen om fort men jag ligger vaken och lyssnar på när hon andas. Hon rosslar en massor och trotts att en läkare har undersökt henne blir jag orolig. Är livrädd för att hon ska sluta andas! Sen äter hon bara ca hälften av vad hon brukar göra så när jag inte kan sova på nätterna passar jag på att oroa mig för det också. I dag var jag så trött när jag kom hem från läkaren att jag bokstavligen höll på att somna stående. Lyckades sova lite middag samtidigt som henne men när hon sover på dagen är det lika. Hon hostar massor så jag vkanar väl var tionde minut ungefär. Hon blir också trött av att inte få sova vilket gör att hon blir kinkig och mammig. Så blir väldigt mycket bärande och vaggande. Vet att jag egentligen är väldigt bortskämd eftersom jag normalt har en dotter som sover 12 timmar per natt men det sliter ändå när det är så här. Ni föräldrar som har barn som vaknar flera gånger per natt, att ni inte överlever är en bragd i sig. Jag tycker verkligen ni gör det super bra! Nu ska jag krypa i säng för ännu en sömnlös natt det är tur att jag påminns att hon är värd det varje gång hon skrattar eller ser på mig. Tänk att man kan älska någon så mycket, det är det colt!

Av sofie andersson - 3 januari 2011 22:24

Det har hänt så mycket sista tiden att jag inte hunnit skriva. Först var jag sjuk i  10 dagar varav jag hade feber 8 dagar så hade inte så mycket ork mellan sjukdomar, försök till julinköp, planering av nyår och dop. Nu är den värsta stressen över då dopet var i dag men nu börjar skolstressen i stället. Sista tentan på religionvetenskap A kursen nästa vecka, ett PM som ska in nästa vecka och ett seminarium som ska in i veckan. Fullt upp med andra ord. Får skriva mer om nyåret och julen när jag får tid över men ska skriva lite om dopet innan jag börjar plugga.


I dag 15.00 i Skultuna kyrka döpte vi Meija till Iris Meija Alice. Det var Maria som döpte henne, samma präst som konfirmerat mig och min bror. Allt gick riktigt bra och det var ett jätte fint dop. Daniel, Lukas och Adde blev hennes Gudfädrar och det var jätte många som kom på dopet. Blev jätte glad över att  så många kom. Känns bra att veta att så många männiksor bryr sig om mig, Jonas och vår dotter. Kan man önska sig så mycket mer en massa underbara vänner och släkt? Dessutom fick hon så fruktansvärt mycket presenter, vet knappt vart allt ska få plats :P Tack så jätte mycket alla som kom och alla ni som skickade presenter. Ni gjorde mig verkligen jätte lycklig! Ska lägga upp bilder från dopet när jag lagt över dem till datorn. Nu blir det plugga lite och sen sova i morgon ska jag till läkarn klockan 8.10 sen BVC 14.00 och däerfeter stallet och sen ska jag hinna plugga så skulle verkligen behöva få sova lite.

Presentation


Jag heter Sofie och bor i Västerås tillsammans med min sambo Jonas och vår dotter Meija. Den här bloggen handlar om hur jag får mitt liv som småbarnsförälder med flertalet sjukdomar att gå i hop med jobb, plugg och intressen. Delar även med mig av tankar

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7 8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards